Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели рецепта как да победим коронавируса. А именно – чрез сауна, водка и работа на полето, съобщиха беларуските медии. Той призова гражданите да не изпадат в паника заради КОВИД-19, а да продължат да работят спокойно.

„Особено сега, в селото. Хубаво е да видите по телевизията как хората работят с трактора, никой не говори за вируси. Там тракторът ще излекува всички. Полето лекува всички“, казва Лукашенко.

Той напомни на беларусите за превантивните мерки. По-специално, ефективен метод за противодействие на новия вирус е редовното миене на ръцете и спазването на диета. В допълнение, водката също помага в борбата срещу коронавируса.

„Мийте ръцете си по-често, закусвайте навреме, обядвайте и вечеряйте. Аз не пия, но наскоро шеговито казах, че трябва не само да миете ръцете си с водка, но вероятно и да отровите вируса с 40-50 грама на чист алкохол“, отбеляза президентът на Беларус.

Александър Лукашенко обърна внимание и на факта, че е полезно да посещавате сауната два или три пъти седмично. „Китайците ни казаха, че този вирус не може да издържи при над 60 градуса“, добави Лукашенко.

Източник: lupa.bg