Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България – имаме живот на кредит, свобода под карантина, а утре влиза в действие диктатура. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предаде Агенция „Фокус“

„Уважаеми български граждани, както обикновено се обръщам към вас от четири години, някои колеги днес се сетиха за това обръщение. Уважаеми български граждани, сигурно много пъти сте чували от тази трибуна, че става дума за исторически момент, за исторически речи и исторически думи. Сигурно някой път е имало основание в това, друг път не. Ние смятаме, че днес наистина става дума за исторически момент. Днес, каквото и да говорят наши политически опоненти или народни представители с различно виждане, парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на Република България“, каза Нинова.

„3 дни заличиха 29 години съществуване и прилагане на българската Конституция. Вчера правителството предложи като компенсация за кризата на българските граждани единствено живот на кредит. Пари чрез кредит, работа чрез кредит, живот на кредит ви дадоха вчера. Днес ви дадоха свобода под карантина. Имаше и такова изказване. Утре – влиза в действие диктатурата. Това са трите дни, които променят България за месеци напред“, подчерта Нинова.

https://www.facebook.com/BulgarianSocialistParty/videos/833850120434092/?v=833850120434092