Искате ли реално да подкрепите българските медици в борбата им с COVID-19?

Авиационно-Космическият Форум /АКФ/ реши да се включи в общата борба с COVID-19. За целта създадохме конструкция на евтин, лек и удобен защитен шлем. Направихме експериментална серия от 200 шлема за наша сметка и ги раздадохме безплатно на болниците в София. Защитни шлемове получиха болниците – Военно-Медицинска Академия (ВМА), УМБАЛ “Св. Иван Рилски” и УМБАЛ “Св. Анна”.

Лично ген. Венцислав Мутафчийски ни изпрати благодарствено писмо за подкрепата, която оказахме. Конструкцията се оказа много подходяща за работа, защото е лека, удобна и не запотява. Лекарите започнаха да ги използват и да ни питат за още шлемове. Тъй като разполагаме с ограничен финансов ресурс решихме да създадем кампания за доброволно набиране на средства за да подпомогнем българските медици като им осигурим лични защитни средства. Искаме да помогнем на болниците в цялата страна. Производствената цена на един шлем заедно със съпътстващите разходи (транспорт и доставка) е 3лв.

Обръщаме се към членовете и симпатизантите на Авиационно-Космически Форум с молба да подкрепят кампанията “Защитен шлем за всеки лекар”. Можете да помогнете като дарите средства по сметката на сдружението:

IBAN: BG13 UBBS 8002 1088 4882 40

Получател: Авиационно-Космически Форум

Причина за превода: Дарение за изработка на защитни шлемове

* Напомняме че АКФ е сдружение с нестопанска цел в обществена полза и не търси печалба от тази кампания. Всички дарени средства ще бъдат използвани единствено и само в интерес на борбата с COVID-19.
http://www.asforum.org/

Кампанията е подкрепена от нашите партньори от Фондация “Карол-Знание”.

Източник: БГНЕС