Оказа се, че бивш зам.-министър на правосъдието е кръстник на Георги

Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който също бе арестуван след катастрофата, довела до убийството на Милен Цветков заради бягството му след инцидента, най-вероятно е снабдявал с наркотици своя приятел Кристиан Николов. Това разкриха пред „Уикенд” младежи, запознати с ежедневието на 24-годишния депутатски наследник.

Синът на Лъчо Мозъка бе освободен след денонощие, прекарано в ареста, а след като бе пуснат от килията се ожали, че полицаите са обискирали незаконно жилището му.

Според твърденията на Георги, докато бил в ареста, криминалистите опитали силово да го принудят да даде показания срещу Кристиан. Буйният депутатски син удобно защитава тезата, че не си спомня нищо, тъй като изпаднал в шок след сблъсъка, довел до смъртта на журналиста Милен Цветков. Според думите му, той гледал в екрана на мобилния си телефон и не могъл да прецени с каква скорост шофирал приятеля му. Избягал от местопроизшествието, защото се уплашил.

Познати на 24-годишния Георги обаче са на мнение, че той е избягал от органите на реда, за да скрие огромно количество наркотици.

Иванов -младши е с обвинение за затаяване на истината, такова обвинение е повдигнато и на 22-годишната Симона Цветкова, приятелката на убиеца Кристиан.
Спътниците на Кристиан Николов не са тествани за наркотици, тъй като според закона употребата на дрога не е престъпление. Очевидци на катастрофата обаче твърдят, че и тримата са били видимо надрусани.

Кръвен тест, направен на милионерския син малко след катастрофата, е установил наличието на амфетамин и марихуана в кръвта му. Засега не може да се установи по категоричен начин кога точно Кристиан е употребил наркотици и в какви дози. Познати на убиеца с мощен джип „Ауди” обаче са категорични, че Кристиан се дрогира ежедневно. И подмятат, че именно неговия най-добър приятел Георги Иванов е човекът, който го снабдява с дрога.

„Кристиан не живее в България, а в Берлин, прибра се преди около месец заради епидемията от коронавирус.

Той не другарува с дилъри на наркотици, а разчита на своя приятел да го снабдява.

Най-странно е, че Кристиан е бил преметнат от приятеля си – продал му е синтетична дрога амфетамин, вместо кокаин, за каквото е платил”, убедени са познати на шофьора убиец.

Те посочват синът на Лъчезар Иванов като човекът, който урежда дрогата за купони, някои даже подмятат, че от 2-3 години насам Георги се издържа от продажба на наркотици.

„Зная, че търгува с кокаин и с марихуана. Може би е размесил кокаина с амфетамин, за да изкара по-голяма печалба и е продал дрогата на Кристиан. Другият вариант е неговият снабдител да му е набутал некачествени наркотици”, твърди познат на 24-годишния наследник на Лъчезар Иванов. Според думите му, Георги пласирал кокаина за 120 лева на грам, като зареждал стоката от софийския квартал „Дружба”.

„Доколкото зная, синът на собственика на ресторант „Сиракуза” в „Дружба” е партньорът на Георги в наркобизнеса. През вечер Георги ходи до там, за да пазарува на едро кокаин и марихуана, които след това пласира на своите богати приятели.

Изглежда, че и полицията е наясно с този факт, тъй като е имало обиски, но наркотици не са открити. Георги е имал време и е успял да скрие дрогата, преди да бъде задържан ден след катастрофата”, коментират познати на депутатския син.

Въпреки, че е в крехка възраст, синът на Лъчо Мозъка е с обемисто крими досие. През 2014 г., когато още е непълнолетен, Георги е арестуван за въоръжен грабеж на бензиностанция в София. Тогава 17-годишният тийнейджър влиза въоръжен с пистолет и с маска на главата, насочва оръжието към касиерката на бензиностанцията и иска оборота. Тръгва си с около 100 лева и няколко кутии цигари с автомобил, управляван от негов приятел. По-късно и двамата са заловени. Заради непълнолетието си обаче, а може би и заради влиятелния си баща, Георги се разминава с условна присъда.

Неговият баща Лъчезар Иванов сам признава, че от години не поддържа връзка със сина си, тъй като има ново семейство. През 2008 г. Лъчо Мозъка напуска съпругата си Диана Долапчиева, за да заживее с новата си изгора Албена. Впоследствие изоставената съпруга и голямата дъщеря на депутата Мариела го обвиняват, че извършва срещу тях системен физически и психически тормоз.

По това време Георги е само на 12 години, а родителските права са присъдени на майка му след серия от разправии и срамни скандали.

„Георги е жертва на жестоките панаири и драми в семейството си. Още като ученик той на няколко пъти бяга от дома си. В ледени отношения е не само с баща си, но и с майка си Диана. Наистина не поддържа почти никакви контакти с родителите си – изпуснато дете е…”, описват наследника на Лъчо Мозъка познатите му.

Изплува и още една любопитна подробност около разследване на случая със смъртта на Милен Цветков.

Оказа се, че бивш зам.-министър на правосъдието е кръстник на лекето!

Стефан Фиков отговаряше за затворите при тройната коалиция, близък е до таткото на келеша Асен Николов .

Кристиан Николов, дрогираният до козирката келеш, който уби с мощния си джип „Ауди” журналистът Милен Цветков, разчита не само на милионите и връзките на майка си Десислава, за да се размине с лека присъда за престъплението. Запознати разкриха пред „Уикенд”, че и таткото на 22-годишния джигит има солидни възможности и контакти.

Бащата на дрогирания Кристиан е окъпаният в скандална слава строителен предприемач Асен Николов, който през 2003 г. бе кандидат за депутат от листата на НДСВ, но не събра достатъчно гласове, за да влезе в парламента. Въпреки това обаче таткото на Кристиан и до ден днешен поддържа близки контакти с мастити политици.

Сред най-близките му е бившият заместник-министър на правосъдието Стефан Фиков, който бе назначен за заместник на Миглена Тачева през януари 2008 г. Любопитен детайл е, че Стефан Фиков отговаряше пряко за затворите и следеше работата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. По негово време бяха реализирани множество рокади в затворите, а запознати уверяват, че и до ден днешен Стефан Фиков има влияние в правосъдната система.

Именно Стефан Фиков и съпругата му Лучия стават кръстници на убиеца Кристиан Николов през 2000 г.

Те приемат поканата от бащата Асен да въведат в Христовата вяра синът му. Няколко години по-късно бизнесменът Асен Николов се развежда с майката на детето си Десислава Николова – Пешева, но и до днес поддържа близки отношения с екс съпругата си и ежедневно се вижда с наследника си.

Бащата на Кристиан и кръстниците на сина му развиваха съвместен строителен бизнес, тяхна бе окъпаната в скандална слава компания „АБ Оптимус” ООД. През лятото на 2008 г. десетки столичани подадоха сигнали в прокуратурата, че са измамени от строителната фирма, която трябваше да изгради масивна жилищна сграда на ул. „Иван Сусанин” в квартал „Манастирски ливади” до 1 април 2008 г.

След множество перипетии и публични скандали строителната компания на Асен Николов и бившия министър на правосъдието Стефан Фиков е обявена във фалит, а през 2015 г. банка разпродава на търг десетки апартаменти на дружеството заради непогасени кредити. Запознати със схемата на тандема Асен Николов – Стефан Феков твърдят, че и двамата са били на огромна печалба от тази афера, тъй като са прибрали милиони левове от банката, вместо да ги вложат в строителния си бизнес.

Към днешна дата Асен Николов стопанисва ресторант „Махалото” в София, негова е и пекарната „Багети” на Петте кьошета. В началото на годината обаче „Махалото” изненадващо затвори, още преди епидемията от коронавирус да връхлети света. Заговори се, че собственикът е пред фалит.