Десислава Пешева бе обвинена, че е предоставила фирменото ауди Q7 за 120 000 лева на своя син, който след як запой, гарниран с марихуана и амфетамини, буквално смаза субаруту на Милен Цветков, докато журналистът чакаше на червен светофар – по зла ирония на съдбата – до софийския мол „Парадайз”

Майката на дрогирания убиец на Милен Цветков – Кристиан Николов, ще даде 500 000 лева на децата на смазания в нелепа катастрофа на 19 април журналист, научи ексклузивно Lupa.bg от свой източник, близък до винпрома в Карнобат.

Десислава Пешева-Николова е изпълнителен директор на „Винпром Карнобат” и съдружник в още над 15 фирми, сред които и дружества на обвинения в данъчни престъпления олигарх Миню Стайков. Има данни, че през винпрома Пешева е усвоила стотици хиляди левове по програмата за развитие на селските райони.

След трагедията навръх Великден бизнесдамата попадна в ареста на Трето столично РПУ за 24 часа. Десислава Пешева бе обвинена, че е предоставила фирменото ауди Q7 за 120 000 лева на своя син, който след як запой, гарниран с марихуана и амфетамини, буквално смаза субаруту на Милен Цветков, докато журналистът чакаше на червен светофар – по зла ирония на съдбата – до софийския мол „Парадайз”.

България буквално настръхна от нелепата смърт на обичания тв водещ. В социалните мрежи дори тръгна призив да спрат да се купуват „отровите” на карнобатската алкохолна фабрика, за да не правим още по-богати дрогирани убийци като Кристиан Николов.

По този повод Десислава Пешева възнамерявала да обяви до дни, че ще предостави 500 000 лева финансова помощ за децата на убития журналист – 24-годишната Калина и 8-годишния Боян. Дарението щяла да направи „с чисто сърце, като майка и човек“.

Въпросът сега е дали със сумата от половин милион баровката иска да си купи индулгенции, или го прави от искрено разкаяние? Вероятно това ще стане ясно, когато научим каква присъда ще отнесе синът й за ламаринения ад – ако е ефективна, вероятно дарението е било от чисто сърце. В противен случай сме станали свидетели на обикновено пазаруване на обществено одобрение.

Още в понеделник, деня след ужаса, тръгна и друга инициатива за набиране на средства за наследниците на тв водещия. Така само за денонощие след обявяването на дарителската кампания в сметката бяха събрани 124 хиляди лева, съобщиха в сряда от фондацията „Bcаuse“, която управлява сайта за онлайн дарения Платформата.бг, където се провежда акцията „За децата на Милен“.

Първоначалната поставена цел бе да се наберат 100 000 лева, но сумата само за 24 часа бе надхвърлена.