Лидерът на БСП отговори на критиките към нея от страна на Георги Гергов, като подчерта, че политиката не е търговия

“Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частният интерес. Време е Гергов да избере в коя партия членува. Ще се съобразява с колективните решения на партията или ще гони само личния си интерес. Ако има достойнство, да се оттегли от партията!“ Това заяви в студиото на БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя разказа, че Гергов е изпратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството, заявява, че парламентът не трябва да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции. „В едно писмо, което изпрати до всички структури на партията твърди и по-сериозни неща. Твърди, че парламентът не трябва да се свиква, че министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Това са много съществени въпроси. Неговите твърдения влизат в противоречия на колективни органи на партията. Винаги сме държали на Конституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Той удря в същностни политики на БСП, не е просто лични нападки“, каза Нинова.

„Това удря в същината на политиката на БСП, не за първи път Гергов хвали правителството – и когато получи 43 милиона за дупката във Варна, и сега когато получи 21 милиона заем от ББР“,  посочи тя.

„Oт цялaтa cтрaнa приcтигaт пoзиции прoтив интeрвюто нa Гeoрги Гeргoв и изпрaтeнoтo oт нeгo пиcмo дo вcички члeнoвe нa Нaциoнaлния cъвeт нa БCП и oблacтни прeдceдaтeли, урoнвaщo aвтoритeтa нa пaртиятa“, каза още Нинова.

„Не за пръв път г-н Гергов излиза и хвали правителството на Борисов, а критикува БСП. Такава става, когато получи 43 млн. за дупката във Варна, поредният кредит от Банката за развитие. Искам да съм много ясна. Винаги съм мълчала в тези ситуации, но стига толкова. След тази безпрецедентна реакция в партията, след като той изпрати писма до всички структури и видяхте как реагирах те“, коментира лидерът на БСП.

Всеки може да има различно мнение, но когато имаме решения на органите на партията и ти вървиш срещу тях, това вече е друго, подчерта Нинова.

Политиката не е търговия. БСП не се продава. Време е Гергов да разбере в коя партия членува, заяви тя и призова Гергов, ако има достойнство, да се оттегли от БСП.

Гласовете с искане за изключването на Гергов от партията не са от днес, но за първи лидерът на партията публично го призова да я напусне.