Има нещо странно в Тетевен, като към днешна дата дори и децата знаят този факт

Десетки са публикациите в различни медии, които разкриват бруталните нарушения и беззакония на дървената мафия в района. В почти всяка от публикациите по темата, посветени на неконтролируемият дърводобив в Тетевенско задължително се споменават имената на няколко човека – кметицата, общинския и областния горски шефове.

Стотици са сигналите за тежки камиони, натоварени с ценна дървесина, които защитават защитените територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки ествественото обитание и емиграция на стотици животни. И всичко това под мълчаливата благословия на общинското и областно ръководство в района, за което вече почти няма съмнение, че представлява дървената мафия в Тетевен. Струва си само да припомним, че преди известно време в центъра на Тетевен бяха отсечени 100-годишни дървета, за да се построи… паркинг.

Издевателствата върху природата не спират откакто кмет на Тетевен е Мадлена Бояджиева – близка на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Тя вече два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица. И въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в района не само не стихват, а напротив – тънат в пълен комфорт, показват наши разследвания.

И като стана дума за бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов тук трябва и да споменем, че дружбата между него и кметицата на града Мадлен Бояджиева не лежи само на приятелска основа, а на много по-здрава – финансова и любовна. Публична тайна в Тетевен е фактът, че Бояджиева има любовник, който се казва Тони Стоев, същият освен „касичка“ на кметицата е и човекът, през когото минават отчетите от всички незаконни дейности в района към Цветан Цветанов, твърдят местни хора. По техните думи Бояджиева и Стоев ежеседмично си правили секс-рандевута в известен столичен хотел, а впоследствие Тони Стоев многократно е бил засичан на срещи в офисите на Цветанов с подозрителни чанти в ръка.

Това е Тони Стоев, за когото половин Тетевен знае, че е любовник на кметицата Мадлен Бояджиева и че е касичката, от която се отчитат пари към Цветан Цветанов

Нека припомним, че на 25 март тази година Криминална полиция при ОДМВР-Ловеч и РУМВР-Тетевен под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение – Тетевен и Окръжна прокуратура – Ловеч разбиха лаборатория за производство на наркотични вещества – марихуана.

Тогава бе претърсен е имот от четири сгради, две от които къщи за гости. В другите две 2-етажни сгради са установени съоръжения на производство на марихуана с над 600 броя растения и изградени сушилни.

Според наши източници от МВР, въпросното ОПГ отдавна се намира под погледа на специализираните служби включително и на ДАНС и АДФК. Нещо повече – в службите имало подробни разработки не само за процеса на извършване на различните незаконни дейности от въпросните лица, но и за отчета на парите към бивши политици.

Дали предстоят арести и уволнения, тепърва предстои да видим. Без съмнение обаче рано или късно обществото ще наложи строги санкции върху тези и подобни лица, не просто защото извършват безобразни престъпления, а и защото лишават България от едно от най-ценните и богатства – многообразния растителен и животински свят на българския Балкан.

Източник: valkinfo.com