Има такива понятия като тактика и стратегия, у нашите войски е по-фина, казва ръководителят на Чеченската република

Информацията за отстъплението на руските войски по време на специална военна операция (СВО) в Украйна (така наричат в Русия войната в Украйна – бел.ред.) е провокация, важно е да не се поддаваме на подобни „пълнежи“, заяви ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров в канала си в „Телеграм“, предава ТАСС.

„Ще успокоя най-яростните и най-скептичните коментатори. По време на провеждането на СВО ние не отстъпваме никъде. Всичко това са пълнежи и западни провокации. Не се оставяйте да Ви заблуждават. Има такива понятия като тактика и стратегия, у нашите войски е по-фина“, каза Кадиров.

Ръководителят на Чечения също така подчерта, че Русия се опитва да сведе до минимум човешките жертви по време на своята „операция“, докато Киев, според него, „може да си позволи безразборно да стреля по всички, включително цивилни“. „Оттук и различията в тактиката“, каза Кадиров.

Той отбеляза, че руските генерали са добре запознати с тънкостите на военното дело и позволяват на врага да прави само това, което е „изгодно за Русия“, докато използват различни тактики и методи.

„В нашата голяма държава всеки може да допринесе: да помогне на доброволците или да стане такъв, да помогне за възстановяването на мирния живот или поне да развесели нашите безстрашни бойци в интернет. Така че, приятели, нека не размахваме сабя на дивана, а по-скоро да намерим точните думи на подкрепа за нашите бойци и да се помолим за тях, за да се завърнат всички живи и здрави, с победа“, каза още Кадиров.

Кадиров заяви, че по негово указание чеченските части отново са се върнали да воюват в Украйна, съобщи в понеделник Руската служба на Би Би Си, цитирана от цитирана от news.bg.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Той публикува видеозапис, в който депутатът от Държавната дума на Русия Адам Делимханов, придружаван от чеченски военни, заявява, че републикански части „в размер на 10 хиляди души“ ще действат в „Херсонска област, Запорожие и Донецката народна република“.

Припомняме, че на 3 септември Рамзан Кадиров със загадъчен пост в социалните мрежи намекна, че планира да си вземе дълга почивка или дори да се оттегли, но по-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков омаловажи думите му и каза, че засега чеченския лидер е на поста си.

На 30 март руският президент Владимир Путин произведе Рамзан Кадиров в чин генерал- лейтенант, с което направи официална ролята му в командването на военните действия в Украйна.

На 27 юли Путин награди Кадиров с орден „Александър Невски“ за приноса му в социално-икономическото развитие на Чечения. Орденът „Александър Невски“ е едно от най-високите руски отличия.

Самият Кадиров се изказваше често и съобщаваше новини от фронта в Украйна, като обявяваше превземането на ключови градове и обекти като падането на Мариупол, Северодонецк и Лисичанск, както и предаването на бойците от завода „Азовстал“. Чеченските формирования играят важна роля във военните действия в Украйна.