„Все още има възможности за разговори по определени приоритети. Неколкократно призовахме останалите политически партии да видят рисковете пред държавата, ако се стигне до нови избори. Очевидно без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти след консултациите при президента Румен Радев.

„Оттук нататък има още време. Президентът не ни каза кога ще връчи мандата. Той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с останалите партии, така че предстои“, каза Атанасова.

„Очевидно е, че дори ползването на контактната група (с Росен Плевнелиев и Соломон Паси – бел. ред.) не срещна нито разбиране, нито държавническо разбиране. В този смисъл, всичко, което заявихме – като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на масата. Призоваваме останалите парламентарни групи да помислят“, заяви Атанасова.

„Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси решаване на кризите с отговорност, то ние за пореден път ще демонстриране не само самочувствие, но имаме експерти, които може да предложим за кабинет“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя съобщи, че президентът Румен Радев не ги е информирал кога ще бъде връчен проучвателния мандат за формиране на правителство.