Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция. Личната самодисциплина в ситуацията е много важна. Нека хората да изчакат да не се събират, да минат тези седмици, трябва да си помогнем сами. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Големите вериги магазини имат достатъчно, държат запаси за по 30 дни напред. Няма смисъл хората да се запасяват с храни и т.н., това само създава паника и тягостно настроение. Пред болниците ще има патрул, просто за да има кой да предупреди ако има свиждания, да им каже, че това би било лошо за последствията, това значи карантинен период и т.н., добави Борисов.

В 14 ч. съм извикал при мен големите компании, които се занимават с производство на медицински материали. С много от тях работим – от Велико Търново ще дойдат днес облекла, за да преоборудваме и то в днешния ден. Призовавам нашите сънародници да покажем, че нищо не ни плаши и че сме самодисциплинирани. Борсите се сриват, ще има в световен мащаб тежка финансова криза, така че да сме много единни и дисциплинирани, на макс да работи индустрията, за да помагаме на хората, каза Борисов. Към министрите Борисов се обърна и заяви, че иска да са му на разположение по 24 часа.

Източник: БГНЕС