На 24 април преди четири години антимафиоти от ГДБОП проведоха голяма акция в Плевен, за да арестуват Балбузанов. По това време той е разследван като бос на местна банда за рекет, изнудване и побои

Плевенският кримигерой Камен Балбузанов – Куката е зад решетките от 24 април 2017 година. В края на тази седмица ще се навършат четири години, откакто той е заключен. За това време го осъдиха само на първа инстанция с наказание 4 години- колкото е бил в ареста. За всеки ден след това има риск Куката да осъди държавата, защото ще е лежал повече, отколкото е времето на присъдата му.

На 24 април преди четири години антимафиоти от ГДБОП проведоха голяма акция в Плевен, за да арестуват Балбузанов. По това време той е разследван като бос на местна банда за рекет, изнудване и побои.  Заедно с него са прибрани и негови приближени и познати. В крайна сметка някои бяха оправдани, други се отърваха с леки наказания, а Куката бе осъден за кражба на надуваем атракционен замък от плевенски парк.

Балбузанов искал да вземе мястото, за което наем плащал друг бизнесмен. Както „Галерия” разкри, един от свидетелите по делото срещу Куката беше кметът на Плевен Георг Спартански, който лично е виждал гангстера на стадиона в града. Бившият президент на Спартак (Плевен) твърдеше, че Куката го е заплашвал да се махне от ръководството.

Освен това Балбузанов имал охранителна фирма, която не се води на негово име и рекетирал местни търговци и производители да сключат договори с него.

Това обаче така и не се доказа.

Куката беше на косъм да излезе от ареста няколко пъти, но втората инстанция винаги отменяше решението на първата. Сега обаче ще го освободят от килията служебно, защото на практика е излежал наказанието си. Когато делото приключи и на Върховен касационен съд и присъдата от 4 години остане и там, Куката няма да се върне обратно зад решетките.

Съпругата и дъщерите на плевенския гангстер вече споделили с приятелки, че чакат главата на семейството да се прибере всеки момент.

Източник: Alarma.bg